Bu kurabiye, gününüzün anlık kurabiyesi ve ailenizin en önemli parçası olması için çok önemlidir.Ayrıca haftalarca dayanmaz ve tadı onu yiyen kişiye hemen ikinci bir kurabiye almasını sağlar.
İlk defa denedim ve çok olumlu geri dönüşler aldım. Bunun çok takdir edildiğini açıkça belirtmek istiyorum.
Pastayı tatmış olanlar bile ilk kez tekrar yapmamı söylediler. 🙂
Dürüst olmak gerekirse, bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim. Dediğim gibi ilk denediğimde korkmuştum.
Bir kurabiyeyi tutmak biraz zor diyelim. Zor, sinir bozucu veya içleri çiğ vb. Bu yüzden her zaman çok fazla araştırma yaptıktan sonra kurabiye tarifleri yapmayı seçiyorum. Ve mükemmel birleşimlerinde tuttuğum birkaç tarifim varsa, her zaman yaparım 🙂 Bu tarif düzenli kreasyonlarım arasında yerini aldı. Tekrar denemelisin.
İçinde nişasta ve elma sirkesi olduğu için kurabiye hamuruna benzemeyen bir gevreklik ve lezzet olduğunu düşünüyorum.
Bütçe olarak 250 gr. çoğu tarif gibi. Tereyağa gerek yok. Örneğin, bu 120 gr. Tereyağı, bulduğum en kötü kurabiye tariflerinden biriydi.
Bu arada margarini hiç tavsiye etmiyorum (eski tariflerim hariç), hiç bir pastada kullanmıyorum. Bunun yerine artık tereyağı kullanıyorum (tuzlu veya tuzsuz farketmez). Lezzetli ve sağlıklıdır. Margarin kullanmamanızı alçakgönüllülükle ve şiddetle tavsiye ediyorum.
Şimdi gizli kurtarıcının yapılışına ve püf noktalarına geçelim;
Öncelikle malzemelerinizin oda sıcaklığında olması gerektiğini baştan söylemeliyim.
İlk önce tereyağını biraz şekerle karıştırın. Yumurta, sirke ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazır olduğunda bir su bardağı nişasta ve iki su bardağı unu vanilin ile birlikte süzerek ekleyin. Üzerine bas. Eğer hamur toparlanmıyorsa bu sırada yukarıda malzemeler kısmında yazdığım gibi (1/2 su bardağı nişasta ve daha fazla un) ekleyin ve hamuru kontrollü bir şekilde toplayın. Salıncak ne çok sıkı ne de çok hızlı olmalıdır. (Kafada biraz yumuşak. Örneğin, 1-2 cm’lik bir rulo şekli yapın. Kestiğimizde şekli biraz bozuluyor ve elimizle de düzeltiyoruz. Yani sadeleştirme bu seviyede. )
Bir araya gelmeye başlayan çarmıhta; Damla çikolata ekleyin veya yanında çikolata yoksa benim gibi çikolatayı kırın.
Elinizle kazıyarak biraz karıştırın ve birkaç rulo (5 cm kalınlığa kadar) yapın. Sonra 1-2 cm yuvarlanırlar. Resimlerdeki gibi kalın olacak şekilde kesin.
Hamuru elinizle hazırlayıp dilediğiniz gibi şekillendirin ve fırın tepsisine dizin. Daha sonra kurabiyeleri 15-20 dakika fırına koyun. veya fırınınıza göre pişene kadar pişirin (çünkü bu her fırında °C’de değişir. Ben 165-170 °C arasında pişirdim).
Kurabiyelerinizi hazır olur olmaz, kahverengileşmeye başlamadan önce çıkarın. Biraz pembeye dönerse sorun değil. Ancak 15 dakika sonunda kurabiyeyi fırından alıp pişip pişmediğine karar vererek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Biraz soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyin veya süslemeden servis yapın.
Bir deneyin ve denediğinizde sonuçları paylaşırsanız veya neyin eksik olduğunu söylerseniz kendim düzeltebilirim.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]