Merhaba arkadaşlar bugün sizlere kolayca hazırlayabileceğiniz harika bir yöntem vereceğim. Puf böreği varsa tatlı yapma zorluğu sıfıra iner cimri misafirler istedikleri kadar gelebilir 😉☺
Hamuru buzdolabından dolaba taşıyalım yumuşaması için bu şekilde organizmaların yavaş büyümesini önlemek için iyi bir yol olur.Ayrıca macunu birkaç yaprak gibi çıkarırsanız, sararak sarmanız veya bir kaba koymanız gerekir. oda poşeti ve hava ile temasını kesmelisiniz, aksi takdirde milföy kuruyacaktır.
Vaktiniz yoksa çabucak yumuşatmak için mutfağa bir tost makinesi koyabilirsiniz.
Beyaz peyniri çatal yardımı ile sıyırarak hazırlayalım (Ben beyaz peynir kullandım siz dilediğinizi kullanabilirsiniz. Kaşar peyniri, lor peyniri, kıyılmış veya patates kızartması gibi)
1 adet milföy hamurunu kesme tahtasına alalım, önce yatay olarak kesip 2’ye bölelim yine ortasından bulduğumuz 2 kare milföy hamurunu kesip iki dikdörtgen elde edelim.
Bulduğumuz dikdörtgen kekin ucuna biraz peynir koyuyoruz, diğer tarafını peynirin üzerine kapatıyoruz ve kenarlarını çatalla kapatıyoruz.
Bu sayede ucu kapanıp sıkışır ve açılma olmaz ve piştikten sonraki görünüm çok ilginç görünür.
Fermentörlerin ağzını kapattıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine düzenli aralıklarla diziyorum.
Yoğurt ve yağı küçük bir kasede çırpalım ve taşların üzerinde yıkayalım (isterseniz keklerin üzerine yumurta sarısını da koyabilirsiniz ama misafirlerim yumurta öksürüğü oldu o yüzden sade yoğurt ve sıvı yağ kullanmayı tercih ettim. Bu taraftan)
Daha sonra önceden 180°C’ye ısıttığımız fırında yemeğimizin altı ve üstü altın sarısı olana kadar pişirelim.
Keklerinizi piştikten sonra sıcakken dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Yemeğinizin tadını önceden çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]