Kolay Pyrex Kek (Talimatları ile)

Kolay Borcam Kek Tarifi, Kolay Borcam Kek Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar evde pratik ve kolay bir pasta yapmak isterseniz işte tarifi.

İlk olarak, yumurtanın düzgün bir şekilde kabarması için yeterince sıcak olması gerekir. Yumurtayı karıştırma kabına alıp 1 su bardağı şekeri ekleyin. Yumurtaları önce düşük sonra yüksek devirde köpük köpük olana kadar çırpın.

Daha fazla yağ ekleyelim. Tekrar mikserle çırpalım. 1 su bardağı soğuk sütü ekleyip tekrar mikserle çırpın.

Unu yavaş yavaş ekleyelim kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ekleyip karıştıralım. Un az gelirse biraz daha un ekleyelim. Kek unu oranı düşük olursa şişebilir ve hamur kalabilir. Çok koyarsanız sert bir kek olur. Hadi duralım.

Kredimi alalım. Kek hamurunu tepsiye dökelim. Alt kısma koyup havasını çıkaralım Önceden ısıtılmış 180 C fırında fansız alt üst olacak şekilde pişirelim. Kek tamamen pişene kadar fırının kapağını açmayın. Bitmeden önce çıkarırsanız kek ufalanarak hamur haline gelir. İyice piştiğinden emin olduktan sonra fırını açabiliriz.

Pişen kekin fırın kapağını açıp biraz havalandırın ve fırından çıkarın. Hadi sakinleşelim.

Bu sırada çikolata sosunu hazırlayalım, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyelim. Hadi karıştıralım. Kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Sıcakken kekin her iki yanına çatalla delikler açalım ve kaşık yardımıyla sütü dökelim. Yumuşak olacak.

Çikolata sosunu dökelim. Üzerine hindistan cevizi serpelim. Hadi sakinleşelim. Buzdolabında soğumaya bırakın. Kesip servis edelim. Büyük borcamdan 16 porsiyon alıyorum.

Sade kullanışlı bir pasta hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın