Kolay Mercimek Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kısayollar: Siyah sıvının çıkması ve pirinci lekelememesi için yeşil çorbanın yemeğin geri kalanından biraz farklı kaynatılması gerekir.
Mercimek ve siyah suyu bir tencereye beyaz sıcak su ile alıyoruz. Ve biraz yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Mercimekler yumuşayınca bulguru ilave edin.
NOT: İçine koyacağınız su miktarı mercimek ve bulguru örtecek kadar olmalıdır. Yani mercimekleri 3 su bardağı gibi düşünerek 1,5 su bardağı bulgura 3,5 su bardağı su ekledik. Bu sırada su ve Kontrol eklemeliyiz. Önce pirinci pişirin ve suyunu için,
Son olarak yeteri kadar tuz döküp haşlanmış pirincimizin kapağını kapatıp altını kapatıyoruz. Pirinç suyunu alıp pişene kadar pişiriyoruz.
Küçük bir tavada 4 yemek kaşığı tereyağını başka bir ocakta kızdırın. Yağı hafif kahverengiye dönene ve koku kaybolana kadar ısıtın. Yağı yakmamaya özen göstermelisiniz.
Son olarak haşladığımız pirincimizi bir kaba alıp kızgın yağımızı döküyoruz.
Arzuya göre dereotu veya garnitür ile servis yapabilirsiniz.
Lezzete doyamıyorsunuz, deneyin. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]