Kurabiye yapmak, yapması en kolay yiyeceklerden biri gibi görünse de ne yazık ki her zaman istediğimizi elde edemeyiz. Yumurta ve şekerin her yerine karıştırılması, biraz eve konulması, un eklenmesi ve fırınlanması 😄 ne kadar zor değil mi? Yıllar geçtikçe çok fazla bakımın pastayı bozabileceğini öğrendim 😄 Ama şu ana kadar nişasta ile yaptığım tüm pastalar başarılı oldu👍 Evet benim favorim buğday nişastasından yapılmış özel bir tencerede pişen pasta ama ne yazık ki , elektrikli tencerem olmadığı için fırında yapmak zor çünkü kuru çünkü undan daha hafif olduğu için kalıptan taşıyor sanırım. O yüzden un ve nişastayı karıştırarak keklerimi bu şekilde yapıyorum. Genelde yaptığım sade ya da vanilyalı keklerde nişasta da kullanıyorum ve kekin daha da güzel olduğunu düşünüyorum. Benim yaptığım bu pasta da öyle ve tadı harika.
neyse işleme geçelim..
Önce oda sıcaklığındaki yumurtalar bir çırpma teli ile kırılır, şeker ilave edilir ve mikser ile birkaç dakika düşük devirde, daha sonra en az 10 dakika yüksek devirde karıştırılır. kırbaçlanıyorlar. Hafif köpük görünümü ile kırmızı renk karışımı olana kadar çırpmaya devam edilmelidir.
Süt ve yağı ekleyip karıştırın.
İki bardak unu bir kaseye eleyin.
Kek karışımına önce nişasta eklenir ve spatula ile karıştırılır. Daha sonra elenmiş un mümkünse kabartma tozu ile birlikte tekrar elenerek una eklenir ve hamur yoğurulmadan yavaş yavaş karıştırılır.
Not: Un miktarı kullandığınız yumurtanın büyüklüğüne, yağ ve süt miktarına göre değişiklik gösterebilir bu yüzden doğru şekilde eklemenizde fayda var.
Keki karıştırmak için birkaç kaşık ayırın ve kakao ile karıştırın.
Yağ veya margarin ve biraz un ile yağlanmış kek kalıbına kekin yarısını dökün. Üzerine kek karışımı dökülür ve kalan karışım üstüne döküldüğünde 160-170° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Not: Her fırının pişirme süresi farklıdır. Fırınınızı iyi bilenleriniz de sizin gibi pişirebilir.
Not: Keki dilerseniz daha çok kakaolu da yapabilirsiniz. Bu durumda un miktarını azaltmak gerekecek, kullanabileceğiniz süt miktarını azaltabilirsiniz.
afiyet olsun!.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]