Kombi (Hatay modeli)

Kombi tarifi malzemeleri (Hatay usulü)

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • ½ su bardağı süt (ılık)
  • Yarım su bardağından fazla şeker (şeker seviyorsanız 1 su bardağı da yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı kombi koku temizleme (yanlışlıkla almışım)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu
  • 3-4 su bardağı un (kurabiye hamurundan daha sert olacak)

isteğe bağlı (dahil)

yukarı;

Kombi tarifi (Hatay usulü) nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Herkese merhaba 🦋.

Öncelikle kombi kokumu Hatay’dan aldım ve sarı un denilen unları satıyorlar.

  1. Önce sütü ısıtalım.
  2. Margarin oda sıcaklığında olacak.
  3. Un hariç tüm malzemelerimizi bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz, ardından unu ekleyip sert bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuz bisküviden daha sert oluyor.
  4. Kalıbı yağlıyoruz ceviz büyüklüğünde bir hamuru susamlara batırıp kalıba bastırıyoruz sonra kalıbı yere koyup bir desenle hamuru çıkarıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. İçine fındık, antep fıstığı ve hurma koymak isteyenler, hamuru ceviz büyüklüğünde bir hamura koyup susam içine batırıp kalıba koyuyorlar. Ben hamurumun içine cevizleri karıştırdım ve koymadım, böylesi daha iyi bence.
  6. 170 derecede 20-25 dakika pişirin.
  7. Biraz kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. Ben vantilatörlü pişirdim, sanırım vantilatörsüz de pişirilir.
  8. Kim deneyecekse eline sağlık.

Not: Zor ve uzun ömürlü bir çerezdir.

Resimli Kumbi (Hatay usulü) tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın