konafa

Konafa tarifi malzemeleri

  • Yarım kilo Kadeyf
  • 250 gr konfeh peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 150 gram tereyağı

şerbet

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • küçük limon

Künefe tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle katayıfımızı küçük parçalara ayıralım.
  2. Daha sonra tereyağı ve pekmezi homojen bir kıvama gelinceye kadar bir kapta karıştırın.
  3. Tepsinin dibine serbestçe yayalım (ne kadar yağ kullanırsanız şekeriniz o kadar güzel olur).
  4. Ardından tepsinin dibine ince bir tabaka halinde yaklaşık bir parmak kalınlığında kadayıf koyalım, iyice bastırarak pişerken dağılmamasını sağlayalım.
  5. Her şey bitene kadar üzerine peynir koyalım. Parmağımızı kadayıfımızı tekrar 1 kalınlıkta yerleştirelim ve tepsi ile tekrar bastıralım.
  6. Çok kalın yaparsan hamur olur, ince yaparsan çok lezzetli olur ben künefe tepsisi kullandım ve balığı ona göre ayarladım.
  7. Daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
  8. Tatlı pişerken şerbeti pişirip soğumaya bırakalım (sıcak tatlı şerbeti soğuk olur)
  9. Tatlının bir tarafı kızarınca alt kısmına sıvı yağ ve pekmez karışımını koyup diğer tarafını kızartalım.
  10. Hazır tatlılarımız. Şerbetimizden iki kepçe dökelim ve ocağın altını kapatıp ocağın altını kapatmadan şerbeti kaynatalım.
  11. Diğer tepsiye de aynısını yapalım ben ölçülerimi resimdeki tepsiden iki tepsi şeklinde verdim deneyenlere afiyet olsun.

Resimlerle Konafa tarifi

  • tatlı tarifi
  • konafa
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • yemek tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Limonlu ve kakaolu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın