Konken Tatlılarım – Tatlılarım

Konken Kek Tarifi, Pasta Hatası Nasıl Yapılır?

Çay masasına ya da çocukların beslenme çantasına koyabileceğiniz en lezzetli kekleri yapıyoruz.

Orta sıcaklığa gelmiş margarini bir kaba alıyoruz.

İki yumurtanın sarısını ayırın ve bir kaseye, bütün yumurtayı ve bir yumurtanın beyazını koyun.

Zeytinyağı, yoğurt, ufalanmış beyaz peynir, tuz koyup elimizle çırpıyoruz.

Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin, hamuru kulak hizasında yapın, üzerini örtüp 1/2 saat bekletin.

Kalan hamuru üç eşit parçaya bölün.

Tezgaha un serpip ilk bezeyi alıyoruz.

Oklava yardımıyla kek kalıbı büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz.

Açtığımız hamuru önce ek şeklinde 4’e kesiyoruz.

Ayrıca x eğimde kesip uzun kenardan başlayarak 8 eşit parçaya bölüp çok sıkmadan sarıyoruz.

Sarmanın ucu üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Yumurta sarısına biraz daha tuz ilave edip karıştırın ve bir fırça yardımıyla hamurun üzerine yayın.

Dilerseniz üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Bir tabağa alıp çayla servis ediyoruz.

Hamuru yuvarlak saramam diyorsanız açtığınız hamurun üzerine bir tabak koyup kenarını kesip yuvarlak bir hamur elde edebilirsiniz.

Konken böreği hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın