konko tatlısı tarifi



Bu nedenle tatlı istediğimiz zaman pratik olarak yapılan en güzel tatlılardan biridir. Üstelik gönül rahatlığıyla yapıp sürpriz misafirlerimize de ikram edebiliriz.

Öncelikle susam aromasının çıkması için bir tavada kızartalım. Ardından 1 su bardağı pekmezi ekleyin ve mumsu olana kadar kızartın. Küçük bir kaseye bir çay bardağı su koyalım ve içine bir çay kaşığı mumlu muhallebi koyalım ve topaklanıp topaklanmadığını kontrol edelim.

Tatlı suda topaklar varsa, ateşten alın. Tereyağını bir tepside eritelim. Daha sonra içine muhallebiyi dökelim ve güzelce düzeltelim. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Servis ederken dilimleme kolaylığı için biraz ısıtıp servis edelim. Afiyet olsun.

MALZEMELER

– 2 su bardağı su
– Bir fincan siyah bal
– 2 yemek kaşığı margarin
– 1 çay kaşığı su

Yorum yapın