köri nedir? Biliyor musun?
Hint yemeği olarak bilinmesine rağmen, Güneydoğu Asya’dan dünyanın geri kalanına yayılan bu şifalı baharat karışımı, et, kümes hayvanları ve sebzelere harika bir tat verir.
Zerdeçal ve sumak, demirhindi, kişniş, karanfil, kakule ve kırmızı biber karışımıdır. Kanserle savaşır, sindirim sistemini rahatlatır. 1970’den beri kullanımı yaygın. CURY aslında SOS anlamına geliyor.
Makarna ve patates kızartması ile iyi gittiği için tavuk yemeklerinde favoridir. Tavuk yemeklerini sevenler için lezzetli tavuk..
Tavuk eti küp şeklinde doğranıp tencereye alınır. Tereyağını koyup eritiyoruz, et suyunu alıp kızartıyoruz. Başka bir tencerede köri sosu yapıyoruz.
Güzel kokana kadar tereyağı ve un ekliyoruz ama beyaz kalıyor. . Soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Köriyi suya ekleyelim ve un ve süt karışımını ekleyip pürüzsüz hale getirelim.Birkaç dakika pişirelim. İsterseniz biraz krema da ekleyebilirsiniz.
Kızarmış tavuk eti ile sosu birleştirelim.
Tuzlu tavuk ayrıca patates kızartması veya marul salatası ile servis edilebilir.
Farklı bir şekilde halledemeyeceğinizi söyleseniz bile,
Tüm malzemeleri karıştırın, tavuk etini karıştırın ve marine edin. İki ila üç saat soğutun.
Sonra her şeyi bir tavaya dökün ve kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]