Köstebek böreği tarifi malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- yarım bardak süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
arasında
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı damla çikolata
- 3 muz
Köstebek pasta tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
Şimdi köstebek pastamızı porsiyonlar halinde deneyelim. .
- Şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın.
- Yağlı sütü teker teker ilave edip karıştıralım.
- Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen dikdörtgen kekimizin üzerine güzelce yayalım.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Krem şantiyi çırpın, içine damla çikolataları koyun, karıştırın ve dinlenmesi için tekrar dolaba kaldırın.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve ısınmasını bekleyin.
- Yuvarlak bir kalıp ya da bardak kullanarak pastayı daireler şeklinde kesin.
- Kalan kek parçalarını tamamen soğumaya bırakın.
- Kestiğiniz her pastanın üzerine krema torbası veya büyük bir spatula ile bir parça krem şanti gezdirin.
- Muzları dilimler halinde kesin ve üstüne koyun.
- Tekrar zirve oluşturmak için çırpılmış kremayı muzların üzerine sıkın.
- Kalan, iyi soğutulmuş kek parçalarını bir mutfak robotunda ince olana kadar çırpın.
- Kremayı çırptığınız keklerin üzerini bu una buladığınız kek kırıntılarıyla kaplayın ve soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın.
- Bir gece bu şekilde beklerseniz daha iyi olur. 1 saat sonra da servis edilebilir. Şimdiden başarmış olanlar için iştah açıcı hanımlar. Çok uzun yazıldığını boşver, yapması çok az zaman alıyor .
Fotoğraflı köstebek turta tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]