Misafirleriniz için farklı pastalar yapmak ister misiniz? ya da patlıcan yemeyi çok seviyorum diyenlerdenseniz işte size çok farklı gelecek bir pasta tarifi. Ben hazır yufka kullandım ama eminim hamuru da o kadar güzel olacaktır.
Patlıcanlı börek genellikle patlıcanın kızartılması ve küçük parçalar halinde kesilmesiyle yapılır. Bazıları sığır eti yer, bazıları yemez. Ancak kızarmış patlıcanda daha az lezzet vardır. Patlıcanı kendin közlemenin bir püf noktası var. Bıçakla bir iki delik açarsanız içindeki acı su buharı dışarı çıkar ve patlıcan çok güzel olur.
Patlıcanı kızartın ve bir torbaya koyun. Böylece kabuklar kolayca yırtılır. Kızarmış patlıcanları yıkamayız.
Bir tavada 2 adet soğanı küçük küçük doğrayıp pembeye çeviriyoruz.
Kıymayı ekleyin, sıvıyı çekene kadar pişirin ve kızartın.
Karabiber, kızarmış patlıcan ekliyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
Hamurunuzu istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Pandispanya olarak da yapabilirsiniz.
Hamuru üç parçaya kesin.
Kaşar peyniri sevenler, kenarlarına iki kaşık koyarak küçük bir dilim kaşar peyniri de ekleyebilirler.
Daha sonra sigara rulosu gibi sarıyoruz.
Yağ sürüyoruz, susam serpiyoruz ve yağsız bir tavada kızartıyoruz.
Fırına atmak isterseniz yumurta sarısı yağı da kullanabilirsiniz. Ama kızarmış patlıcanın lezzetinin parlamasını istedim. Hamur hafifken iri hamur topakları olduğunda hamuru dengeler. Ancak seçim sizin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]