Közlenmiş Salatalık ve Domates Sosu – En Sevdiğim Yemekler

Kek veya et yemekleri ile birlikte lezzetine lezzet katar, yaz kış pişirip misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Domates Soslu Salatalık Turşusu tarifi için tüm malzemeleri yıkayıp sirkeli suda bekletelim. Domateslerin kabuklarını soyup rondonun kuyusundan çıkarıp ocaktaki tenceremize koyalım.

Bu arada salatalıklarımızı yarım santim kalınlığında dilimleyelim ve üzerine ilave edelim.

Rondo’dan temizlediğimiz kırmızı biberimizi ve yeşil biberimizi alalım.

Pişen domateslerimizi ekleyip 5 dakika pişirin.5 dakika sonra tuzumuzu (kaya tuzu kullandığınızdan emin olun kaya tuzu turşumuzun çabuk bozulmasını engeller ve uzun ömürlü olmasını sağlar), şeker, sıvı yağ ve sirkeyi ilave edelim ve beş dakika pişirin.

Beş dakika sonra salatalıklarımızı ekleyip iyice karıştıralım ve soyup doğranmış sarımsaklarımızı ekleyelim.

Salatalıklarımızı rengi değişene kadar pişirelim ve sıcakken kavanozumuza dolduralım, sıcakken ağzını sıkıca kapatalım, ters çevirelim ve kurulayalım.

Soğuyunca buzdolabında veya serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Dilerseniz turşularımızı soğuyunca hemen yiyebilirsiniz, ben 7-10 gün sonra afiyetle yiyorum ve salatalıklarımız ezilmiş gibi.

Malzemeler ekleyerek turşumuzu zenginleştirebilirsiniz.

Domates Soslu Salatalık Turşumuz hazır…
Afiyet olsun….

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın