Krem peynir ve mantar soslu makarna parmakları


Krem peynir ve mantar soslu makarna çubukları için malzemeler

  • 500 gram bir paket makarna çubuğu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 12-15 orta boy mantar
  • 500 ml makarna suyu
  • 4 yemek kaşığı krem ​​peynir (labne de kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı sebze tozu baharatı
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • tuz

Krem peynir ve mantar soslu makarna bifteği nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle çubukları kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika kırmadan haşlayın.
  2. Haşlanmış makarnadan 500 ml suyu ayırın ve kalanını süzün.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip iki üç dakika kavurun.
  4. İnce kıyılmış mantarları ekleyin ve rengi dönene kadar karıştırın, baharatları ekleyin ve karıştırın.
  5. Üzerine ayırdığınız makarna suyunu ekleyin, krem ​​peyniri ekleyin ve karıştırın.
  6. Kaynayınca makarnayı ekleyin, üzerine parmesan peyniri serpin ve iyice karıştırın.
  7. Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ekleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Not: Bu ölçü beş altı kişi için uygundur, isterseniz malzemeleri ikiye bölüp üç dört kişilik 250 gram makarna yapabilirsiniz 😋😋😋.

Resimli Krem Peynirli Mantar Soslu Biftek Makarna Tarifi

  • tatlı tarifi
  • Sopa
  • Tarif ekle
  • cömert
  • makarna
  • mantar
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Mercimek çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın