20 dakika. Hazırlanma zamanı
10-12 dilim
Üstünde altı şerbet ve süt bulunan bu tatlıya aşık olmamak elde değil. Etimek şekeri birçok farklı çeşide dönüştürülebilir. Bugün sizlerle krem şantili yumuşatıcı tatlınızın tarifini paylaşacağım. Ama krem şanti yapmak istemeyenler bu tarifi mutlaka saklamalı. Çünkü bu tarifte tatlıya krem şanti ekleniyor ve tamamen isteğe bağlı. İsteğinize göre krem şanti eklemeden de tatlı hazırlayabilirsiniz. Nasıl yaparsanız yapın, lezzetten ödün vermeden tadını çıkarabileceğiniz bir Emek tatlısına sahip olacağınızdan şüpheniz olmasın. Bu arada şerbeti hazırlarken karamelin lezzetini sevenler için gereken püf noktalarını paylaştım. O zaman buyurun, tarifimiz her zevke uygun hilelerle karşınıza çıkacak.
İçerik Tablosu
Dersler
şerbet
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir buçuk su bardağı sıcak su
muhallebi için
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz az toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır veya buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
krem şanti için
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt suyu
daha fazlası için (isteğe bağlı)
- Hindistan cevizi
- Meyve kesilmiş veya dilimlenmiş
- Fıstık, fıstık içi
- Nane yaprakları
kilit nokta
Tuzsuz et bulamazsanız normal et de kullanabilirsiniz. Lezzet farkı olmayacaktır.
Etimek şekerini tamamen soğuyana, koyulaşana ve lezzeti sabitlenene kadar bir gece buzdolabında bekletin.
Ben sevmiyorum çünkü çocuklar karamelin tadını sevmiyor. Ancak damak zevkinize uyuyorsa karamel ile hazırlayabilirsiniz.
Şekerli karamel yapacaksanız şu adımları izleyin. Tencereye şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak ocağa koyun, rengi dönünce üzerine sıcak su ilave edin. Şeker eridikten sonra çok koyulaşana kadar pişirmeyin. Çok koyu olursa, acı bir tada sahip olacaktır. Bu nedenle şekeri çok koyulaştırmamaya dikkat edin.
Şeker önce karamelize olur. Bunu görünce merak etmeyin üzerine sıcak su ekleyip sürekli karıştırın tekrar erir.
Şeker karamelinden sonra ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Soğuk su sıcak şekerle buluştuğunda çok fazla sıçrayabilir. Bu nedenle şekere ekleyeceğiniz suyun sıcak su olması önemlidir.
Pudingin içerisine dilediğiniz gibi limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Çırpılmış kremayı muhallebiye eklemeden önce muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olun.
Şekeri keseceğiniz bıçağı ıslatın ki şeker keserken krem şanti dağılmasın.
Krem şanti ile Etek tatlısı tarifi
1. İçeceği hazırlamaya başlayın. Bunun için bir tencereye bir buçuk su bardağı su ve bir su bardağı toz şeker ekleyin ve birlikte ocağa koyun. (Şekeri karamelize ederek içecek yapacaksanız, yukarıdaki ipuçları bölümündeki uyarılara bakın.)
2. Şurup kaynayana kadar ara ara karıştırarak 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
3. Biftekleri höyüğün içine yerleştirin ve sıcak şurubu tüm bifteklerin üzerine eşit şekilde dökün.
4. Tatlı yapma zamanı.
5. Sütü bir tencereye alıp şeker, nişasta ve un ekliyoruz.
6. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın ve tencereyi ocağa koyun.
7. Ocakta muhallebiyi sürekli karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
8. Piştikten sonra pudingin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip tekrar iyice karıştırın.
9. Daha önce şerbeti eklediğiniz etin üzerine muhallebiyi dökün. Hepsinin üzerine eşit şekilde yayın.
10. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayın.
11. 1 paket krem şantiyi bir bardak sütle çırpın, tamamen soğuyan tatlının üzerine dökün ve eşit şekilde dağıtın.
12. Şekeri streç film ile kaplayın. En az 8 saat, mümkünse 24 saat buzdolabında bekletin ve iyice kıvam aldıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Krem şanti ile Etek tatlısı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]