Kremalı domates soslu ızgara ton balığı ile Rigatoni

Kremalı Domates Soslu Fırında Ton Balığı ile Rigatoni için Malzemeler

  • 500 gr rigatoni makarna
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 15-20 adet renkli kiraz domates
  • 10 çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 acı biber
  • 2 kutu ton balığı (195 gr kutu)
  • 500 ml domates sosu
  • 200 ml krema
  • 2 dal taze kekik
  • 6-7 fesleğen yaprağı
  • Tuz ve biber

üzerine;

  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Domates krema soslu fırında ton balığı içinde rigatoni tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak soğanları küp şeklinde doğrayın, sarımsak, biber ve zeytinleri doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
  2. Sarımsak ve süzülmüş ton balığı ekleyin ve karıştırdıktan sonra zeytin ve domatesleri ekleyin.
  3. Üzerine domates sosu döktükten sonra tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni ekleyip 5 dakika pişirin. Son olarak kremayı ekleyip altını kapatın.
  4. Aldente makarnayı (az pişmiş) ve sosu iyice karıştırın ve geniş bir deliğe dökün.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika ters çevirerek pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı domates soslu rigatoni ve ızgara ton balığı tarifi

Fırınlanmış ton balığı soslu ve kremalı domatesli Rigatoni, son dakika Urfa Haber – Urfa Şanlı Haber – Urfa’da ilk kez yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın