Kremalı Havuçlu Çoban

Çoban Havuç Kreması Tarifi Malzemeler

  • 3 ada
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 9 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı krema
  • Bir çay kaşığının ucuyla kara biber
  • tuz

Kremalı havuçlu çoban tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Havuçları ince ince doğrayalım ve üzerine kaynar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım, ocağı kapatalım, suyunu süzüp biraz soğuk suda bekletelim, havuçları soğumaya bırakalım.
  2. Robotun içine havuçları koyalım, üzerine bir bardak su koyalım, sarımsağı ekleyip püre haline getirelim.
  3. Bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı koyup eritelim üzerine unu ekleyelim 1-2 dakika kavuralım üzerine 4 su bardağı su koyalım topak kalmayacak şekilde iyice çırpalım.
  4. Daha sonra havuçları ekleyin, karıştırın, karabiber, tuz ekleyin, 5 su bardağı su ekleyin, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Kaynayınca 6 yemek kaşığı krema koyun, 15 dakika pişirin, ocağı kapatın ve servis yapın.

Çoban havuç kreması tarifi

  • tatlı tarifi
  • sponsor
  • havuç
  • kremsi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Chia ve makarna ile diyet salata doldurma

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın