40 dak.
Hazırlama Süresi
Nefis bir pastacı kreması ile enfes bir yaş pasta yapacağız bugün. Kedi dili pastası sevenlerin gözü aydın, bu tarif tam tarif defterinize eklemelik. Önce kedi dili pastası tarifi için gereken malzemeler ile başlayacağız. Bu arada bu pastacı kremasını sadece bu tarifte değil, her türlü yaş pasta tarifi için kullanabilirsiniz. Ya da arzunuza göre çeşitli meyve taneleri ve dilimleri ile sütlü tatlı olarak da tüketebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 6 buçuk su bardağı + Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurtanın sarısı
- 75 gram tereyağı (3 dolu yemek kaşığı kadar)
- 1 paket (200 ml) krema
- 2 paket vanilya
- 2 – 3 yemek kaşığı reçel
- Üzeri için hindistan cevizi
Püf Noktası
Mısır nişastası yerine buğday nişastası da kullanabilirsiniz.
Kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Pastacı kreması hazırlandıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletilmesi gerekiyor. Ayrıca pasta hazır olduktan sonra kedi dili bisküvilerinin yumuşaması için de 1 gece daha bekletmeniz önerilir. Bu tarifi kullanacağınız zaman bekletme süresini gözönünde bulundurun.
Kedi dili bisküvileri süte batırılarak yumuşatılabilir. Süt yerine kahve ya da meyve suyuna batırarak da yumuşatabilirsiniz. Farklı lezzetler de deneyebilirsiniz. Örneğin bisküvileri şeftali suyuna batırıp, pastanızı şeftali dilimleri ile hazırlayabilirsiniz.
Pastayı hazırlamak için borcam yerine kalıp da kullanabilirsiniz.
Kremalı Kedi Dili Pastası Tarifi
1. Kremayı hazırlayacağınız tencereye 2 su bardağı süt ekleyin.
2. 1 çay bardağı nişasta, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı toz şekeri süte ekleyin, pürüzsüz ve topak olmayan bir kıvam alana dek karıştırın.
3. Pürüzsüz bir kıvama ulaştıktan sonra 3 yumurta sarısı ilave edin ve yumurta sarıları da tamamen sütün içinde kaybolana dek karıştırın.
4. Hazırladığınız karışıma 3 su bardağı daha süt ilave edin, karıştırın ve kremayı pişirmek için ocağa alın.
5. Kremayı sürekli karıştırmak suretiyle önce orta ateşte, ısınmaya başlayınca kısık ateşte pişirin. Krema tamamen pürüzsüz bir dokuya gelip, koyu bir kıvam almalı.
6. Krema piştikten sonra ocaktan alın, içine tereyağı ile 2 paket vanilya ekleyin ve güzelce karıştırın.
7. Kremayı cam veya porselen bir kaba alın. Hava alıp kaymaklanmaması için kremanın yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde streç film yerleştirin. Streç filmi direkt olarak kremanın tüm yüzeyi ile temas edecek şekilde yerleştirmeye özen gösterin.
8. Kremayı buzdolabına alıp 1 gece bekletin.
9. Beklettiğiniz kremayı buzdolabından alın.
10. Yoğun bir kıvam aldığını göreceğiniz kremayı mikserin düşük ayarında parçalayıp, yumuşatın.
11. Mikserden geçirirken 1 paket (200 ml) hazır kremayı az az ilave ederek karıştırın.
12. Yarım çay bardağı sütü de yine azar azar ilave edin ve mikserle karıştırmaya devam edin.
13. Kremanız hazır, pastayı borcam ya da kalıba yerleştirmeye başlıyoruz.
14. Kedi dili bisküvileri geniş bir kaseye koyduğunuz süt ile ıslatıp borcama bir kat dizin.
15. Bisküvilerin üzerine kremanın yarısını alın ve eşit şekilde yayın.
16. Kremanın üzerine tercihinize göre reçel sürün ya da ince dilimlenmiş meyve parçaları dizin.
17. Reçel veya meyve dilimlerinin üzerine bir kat daha süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini yerleştirin.
18. Kremanın ayırdığınız diğer yarısını da bisküvilerin üzerine eşit bir şekilde yayın.
19. Pastanın üzerini arzunuza göre hindistan cevizi, reçel, meyve ya da kuruyemiş parçaları ile süsleyin.
20. Hazırladığınız pastayı mümkünse 1 gece ya da en azından 6 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]