Kremalı mantarlı köri soslu tavuk

Mantar kremalı soslu tavuk malzemeleri

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 1 soğan
  • 2-3 yeşil biber
  • 1 şişe sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

Kremalı Mantarlı Köri Soslu Tavuk nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak tavuğumuzu küp küp doğrayıp kızgın yağa atıp, doğruyoruz.
  2. Önce yemeklik doğranmış kuru soğanı atıp biraz daha kavurmaya devam ediyoruz biberleri doğrayıp ilave edip karıştırıyoruz. Biraz kavurduktan sonra mantarları doğrayıp biraz su ilave edip pişirin.
  3. Bu arada köri hariç başka baharatlar ve tuz da ekleyebilirsiniz.
  4. Mantarlar iyice pişince krema ve köriyi ekleyip biraz karıştırın. 1-2 dakika sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Çok lezzetli, kesinlikle tavsiye ederim.

Fotoğraflı mantar köri soslu tavuk ve köri tarifi

  • börek tarifi
  • köri
  • cömert
  • mantarlı
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Köri soslu tavuk dünyası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın