Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 2 kırmızı biber
- 2 dal yeşil sarımsak
- 1/2 (yarım) paket makarna
- 1 kutu krema
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı köri
- 6 ceviz içi
- bunlar
- tuz
Kremalı mantarlı makarna tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Makarnayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve kaynatın.
- Makarnanın suyunu boşaltmayacağımız için suyu bitene kadar makarnayı haşlıyoruz.
- Ayrı bir tavada doğranmış mantarları zeytinyağında suyu çekinceye kadar pişirin, ardından kapya jülyen biberini ekleyip kızartın.
- Kremayı, kıyılmış cevizleri, tuzu ve diğer tüm baharatları ekleyip en son makarnayla karıştırın.
- Ocağı kapatıyoruz.
- Son olarak biraz taze doğranmış yeşil sarımsak ekleyip servis tabağına alın, dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz, dekorasyon için tadı daha lezzetli olur, tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Kremalı mantarlı makarna tarifi
Kremalı mantarlı makarna ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]