Kremalı Mantarlı Tavuk, tavuk dünyasında benzeri olmayan bir tariftir.

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram mantar
  • iki paket krem
  • tuz
  • karabiber
  • zaatar

donanma için

  • yarım bardak süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • birkaç damla limon

Mantar kremalı tavuk tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. İlk olarak tavuğu küp küp doğrayıp sirkeli suda yıkayalım ve suyunu süzelim.
  2. Ardından tuz, karabiber ve birkaç damla limon ekleyip karıştırın.
  3. Biraz süt ve zeytinyağı ile marine edip buzdolabında 1-2 saat bekletin.
  4. Mantarları soyun ve doğrayın.
  5. Tavuğu yanmaz yapışmaz geniş bir tavada yüksek ateşte kızartalım ve eğer çok su salıyorsa suyunu süzelim.
  6. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı 1 yemek kaşığı tereyağında kavurup mantarları ekleyin.
  7. Bu karışımı tavuğa ekleyin ve biraz kızartın.
  8. En son kremayı ekleyip krema biraz eriyene kadar pişirelim.
  9. Son olarak üzerine kekik serpelim (köri sevenler köri de ekleyebilir).

Afiyet olsun.

Kremalı Mantarlı Tavuk tarifi, fotoğraflı tavuk dünyası tarifine benzemiyor

  • arama
  • a
  • börek tarifi
  • Bilim insanı
  • cömert
  • mantarlı
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • oranlar)
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

Sonraki haber:

izmirde köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın