Kremalı somonlu makarna tarifi


Kremalı somonlu makarna tarifi malzemeleri

  • 200 gr makarna (fitosin kullanıyorum)
  • 350 gram somon
  • 200 ml krema
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • zaatar

Kremalı somonlu makarna tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kaynayan suya tuz ekleyin. Makarnayı ekleyip kaynamaya bırakın. Ben bu tarifi fettucine makarna ile yapıyorum siz isterseniz penne makarna da kullanabilirsiniz.
  2. Somonu doğrayalım. Soğanları doğrayalım. Dilerseniz jülyen de doğrayabilirsiniz, tercihinize göre değişir 🙂
  3. Zeytinyağı veya sıvı yağı geniş bir tavaya alıyoruz. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Somonu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Somon 3-4 dakikada pişecektir. Tavayı ileri geri sallayarak da pişirebilirsiniz.
  5. Somon kahverengiye döndüğünde soya sosu ekleyin. Ben bu tarifte tuz yerine soya sosu kullanıyorum, farklı bir lezzet veriyor ama bu tarif için soya sosu gerekli değil, bazen soyasız da yapıyorum.
  6. Ocağı biraz kısalım ve kremayı ekleyelim. Yavaşça karıştıralım. Yaklaşık bir dakika kaynattıktan sonra makarnayı ilave edin ve makarna kremayı emip ocaktan alınıncaya kadar 1-2 dakika daha pişirin. Kremalı somonlu makarna servise hazır. Bekletmeden sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

not; Son zamanlarda somon fiyatları arttı. Ama size söyleyeyim, verdiğim ölçülere göre iki kişi o kadar dolu ki, üç kişi bile yeter. Baktığınızda, yurtdışından aldığınız iki kişilik bir hamburger veya pizzadan daha ucuza mal olacak. Üstelik daha sağlıklı ve besleyici 🙂

Kremalı somonlu makarna tarifi

  • tatlı tarifi
  • cömert
  • makarna
  • pasta tarifleri
  • kek tarifleri
  • Saman
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Tarhana Kaşarlı Pan Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın