Kremalı Yumuşak Börek – Tatlılarım

Birbirinden lezzetli keklerimizi yapmak için kasemize yumurtamızı kıralım.

Sarıyı bir kenara koyalım.

2 kutu kremayı üzerine dökelim ve karıştıralım.

3 yemek kaşığı tuz şeker ilave edelim, biraz un ilave edelim, mayamızı ve tuzumuzu ilave edelim, kalan unu kontrollü bir şekilde ilave edelim ve kulak bağlantısından yumuşak bir toz elde edelim.

Bir saat demlenmesine izin verin.

Şimdilik iç harcımızı hazırlayalım.

200 gr. Maydanozumuzu ince ince serpinceye kadar peynirimizi dolapta bekletelim ve karıştıralım.

Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük bezeleri alıp açıp hazırladığımız iç hamurun içine koyalım.

Elimizde satalım ve tepsimize dizelim.

Krema kutusunda kalan bir tatlı kaşığı kremayı, ayırdığımız yumurta sarısına ilave edin, karıştırın ve bir fırça yardımıyla kullanın.

Susamlarımızı koyup 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.

Yumuşacık ekmeğimiz hazır

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın