Krep

pankek tarifi malzemeleri

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt (klasik kap)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay bardağı sıvı yağ 1 parmak eksik (büyük çay bardağı)

Pankek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Derin bir kapta yumurta, süt, tuz, sıvı yağ ve koyunu çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyelim ve hamurumuz hazır.
  2. Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağı azar azar ekleyin. Bir yemek kaşığı alıp tavaya alıp üzerini yağlanmış bir spatula ile düzeltelim, yuvarlak yapıp atbaşında kızartalım.

Not: Hamurun cıvık olmasını istiyorsanız 3 su bardağı un ve 3 su bardağı su ekleyin.

resimli gözleme tarifi

  • börek tarifi
  • Krep
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Sosisli sandviç ve çedarlı rulo (videolu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın