pankek tarifi malzemeleri
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- 1,5 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Sebze yağı
Pankek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Yumurta ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alıp güzelce çırpın.
- Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Hamuru çırpılmış kek dokusundan biraz daha koyu olacak şekilde hazırlayalım.
- Teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az sıvı yağ dökelim ve bir fırça yardımıyla her yerine dağıtalım. Daha az yağ kullanmak pankek yapmanın püf noktalarından biridir.
- Hamurdan bir yemek kaşığı dökelim ve hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Göz göze gelmeye başlayan pankekleri spatula yardımıyla çevirelim.
- Diğer tarafını da pişirelim. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
resimli gözleme tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]