Krep Tarifi İçin Malzemeler (Lalanga)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 bardak un
yağlama için
- Ghee
Krep (Lalanga) Tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Bir bardak ılık suya mayayı ekleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın, maya suyunu, sütü, tuzu ve şekeri ekleyin, unu ilave edip harç pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ve 10-15 dakika dinlendirin.
- Kızgın tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyelim harcımızdan 1 kepçe dökelim alt üst edip orta ateşte altı hafif kızarınca diğer tarafını da pişirelim.
- Tepsiye dizdikten sonra üzerini tereyağ veya margarin ile yağlayalım (isteğe bağlı) **** Tavayı yağladıktan sonra bir kez yağlamanıza gerek yok. *** Tarif videosunu izlemek için YouTube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. Esra Mutfakta.
Resimlerle krep tarifi (Lalanga)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]