Krep (Lalanga) Tarifesi

Krep Tarifi İçin Malzemeler (Lalanga)

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak un

yağlama için

  • Ghee

Krep (Lalanga) Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Bir bardak ılık suya mayayı ekleyin ve karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın, maya suyunu, sütü, tuzu ve şekeri ekleyin, unu ilave edip harç pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ve 10-15 dakika dinlendirin.
  3. Kızgın tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyelim harcımızdan 1 kepçe dökelim alt üst edip orta ateşte altı hafif kızarınca diğer tarafını da pişirelim.
  4. Tepsiye dizdikten sonra üzerini tereyağ veya margarin ile yağlayalım (isteğe bağlı) **** Tavayı yağladıktan sonra bir kez yağlamanıza gerek yok. *** Tarif videosunu izlemek için YouTube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. Esra Mutfakta.

Resimlerle krep tarifi (Lalanga)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın