Kruvasan Görünümlü Katmer Böreği – Tatlılarım

Merhaba

Güne güzel bir tarifle başlamak istedim. Siz de kaynatmadan kısa sürede hazırlayabilirsiniz.” Ne yazsam, ne anlatsam bilemem bu tat yüzünden. Puf puf en güzel pastadır. Yumuşacık ve kruvasan şeklinde, kolay ve lezzetli. İster çikolata ve reçel gibi tatlılar kullanın, ister peynir, patates ve kıyma gibi çay ve tuzlu yiyecekler kullanın. Ayrıca boş bırakabilirsiniz.

Kruvasan Görünümlü Katmer Böreği tarifi için öncelikle maya malzemeleri bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır. 15 dakika bekletilir.Hamur malzemelerine eklenirler. Un sistematik olarak eklenir ve yoğurma başlar. Kulak memesine benzer yumuşak bir doku bulunur.

Ekmek üç kategoriye ayrılır. Her birinden 6 beze yapılır. Toplam 18 adet beze olacak. Her hamurda 6 katman olacak.

İlk olarak, altı beze kullanılır. İlk beze tabak büyüklüğünde yuvarlanır. Oraya tereyağı sürülür. İkinci beze tabak büyüklüğünde açılır ve üzerine tereyağı sürülür. Diğer dört beze için de aynı yöntem kullanılır. Bitmiş beze yağlanmayacaktır. Bütün bunlar üst üste konulur ve 50-60 cm’lik merdane ile genişletilerek yuvarlak hale getirilir. 12 bölüme ayrılmıştır.

Çikolata kalın bir tabaka halinde dizilir ve ucuna kadar sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside yarım saat kontrol edilir. Aynı şey 12 ayrı beze için de geçerli. Yumurta ve pudra şekeri çırpılır, çubuklara yayılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Kruvasan Görünümlü Katmer Börek servise hazır.

yemek istiyorum☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın