Kruvasan Tatlıları – Benim Tatlılarım

Nefis bir Kruvasan Böreği tarifi için önce şeker ve mayayı süt ve su karışımında eritin ve beş dakika kabarmasını bekleyin.

Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra unu tahta kaşıkla sistematik olarak karıştırarak ekleyin. Hamur toparlanınca elinizle yoğurmaya başlayın. Tüm öğünlere kontrollü bir şekilde un eklemenizi tavsiye ederim. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp bir saat mayalanmaya bırakın.

10 eşit beze yapın ve mayalı hamuru çıkardıktan sonra (maya kokusunu önlemek için) yavaşça açın.

Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve buzdolabında çok iyi yumuşamış tereyağı ile yıkayın. Uç noktada yağ kullanmayın.

Hamurunuzu masa büyüklüğünde açın, önce elinizle sonra bir iğne ile açın ve her parçayı altı parçaya bölün.

Eşyalarınızı büyük bir parçaya koyun ve elinizle biraz sarın ve yarım saat daha mayanın tepsiye ulaşmasını bekleyin.

Yumurta sarısı ile karıştırın ve önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Lezzetli Kruvasan ekmeği hazır.

Bu düğmeler çok kabarık olduğu için bir süre sonra bir fırın tepsisine koyun ve iki tepsiye de sığar.

Deneyenlere bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın