kruvasan tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 varsayılan kurulum paketi
- 1 yumurta (beyazı sarısına sürülür)
iç harç için
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı veya ghee
- peynir
yukarı;
- mavi haşhaş veya çörek otu (isteğe bağlı)
Kruvasan böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle mayayı aktif hale getirmek için sıcak su, soğuk süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Daha sonra yumurta aklarını ve tuzu ekleyip çırpma teli ile çırpın.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim markaya göre değişebilir.
- Hamuru tezgahta pürüzsüz olacak şekilde yoğuralım ardından streç filme sararak dinlenmeye bırakalım.
- Ekşi mayalı hamurumuzu 9 parçaya bölelim.
- Kestiğimiz parçaları servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Aralarına tereyağı koyup bu şekilde kat kat koyalım. Son kata tereyağ koymuyoruz.
- Aralarına tereyağını koyduğumuz bezeleri, tereyağı soğuyana kadar 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Soğuyan hamuru oklava ile alabildiğimiz kadar açalım. Hamuru önce 4’e sonra tekrar 4’e bölelim.
- Dolguyu koyun ve yuvarlayın. Yağlı kağıdın üzerine koyun.
- Yumurta sarısına biraz zeytinyağı koyup üzerlerine sürüyorum.
- 170 derecede ters çevirerek pişirelim. Afiyet olsun.
kruvasan böreği tarifi
Kruvasan Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]