kruvasan turtası

kruvasan tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 varsayılan kurulum paketi
  • 1 yumurta (beyazı sarısına sürülür)

iç harç için

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı veya ghee
  • peynir

yukarı;

  • mavi haşhaş veya çörek otu (isteğe bağlı)
Kruvasan böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle mayayı aktif hale getirmek için sıcak su, soğuk süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Daha sonra yumurta aklarını ve tuzu ekleyip çırpma teli ile çırpın.
  3. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim markaya göre değişebilir.
  4. Hamuru tezgahta pürüzsüz olacak şekilde yoğuralım ardından streç filme sararak dinlenmeye bırakalım.
  5. Ekşi mayalı hamurumuzu 9 parçaya bölelim.
  6. Kestiğimiz parçaları servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. Aralarına tereyağı koyup bu şekilde kat kat koyalım. Son kata tereyağ koymuyoruz.
  8. Aralarına tereyağını koyduğumuz bezeleri, tereyağı soğuyana kadar 30 dakika buzdolabında bekletin.
  9. Soğuyan hamuru oklava ile alabildiğimiz kadar açalım. Hamuru önce 4’e sonra tekrar 4’e bölelim.
  10. Dolguyu koyun ve yuvarlayın. Yağlı kağıdın üzerine koyun.
  11. Yumurta sarısına biraz zeytinyağı koyup üzerlerine sürüyorum.
  12. 170 derecede ters çevirerek pişirelim. Afiyet olsun.

kruvasan böreği tarifi

Kruvasan Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın