Çikolatalı Coco Bisküvi Tarifi Malzemeler:
çerezlerin gerekli bileşenleri;
- 3 orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 buçuk su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet vanilya şekeri
dekorasyon için gerekli malzemeler;
- Yarım su bardağı süt
- 150 gram bitter çikolata
Coco Coco Çikolata tarifi nasıl hazırlanır?
- Yumurta aklarını bir karıştırma kabına alıp üzerine toz şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım.
- Karışımımıza şekerli hindistan cevizi ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyelim ve kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
- Hamur karışımımıza kolay şekil verebilmek için buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serelim fırın tepsisine.
- Hamurumuzdan bir yemek kaşığı alıp tepsiye dizip kaşık yardımıyla yuvarlak şekil verelim. Hafifçe bastıralım.
- Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Küçük bir tencereye su koyup kaynatıyorum.
- Bitter çikolatayı küçük parçalara ayıralım ve bir kaseye alıp kaynayan suyun üzerine koyup karıştıralım.
- Üzerine sütü ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Soğuyan kurabiyelerin altını eritilmiş çikolataya batırıp çikolatalı kısmı üstte olacak şekilde bir tabağa koyalım.
- Tüm kurabiyelerimize bu işlemi yaptıktan sonra 10 dakika daha buzdolabında bekletelim ki çikolata sertleşip servis edelim.
Herkesin tadını çıkarın.