Külah Mantı Tarifi (Ayrıntılı Açıklama)

Gün içinde ve canınız mantı canınız çektiğinde sofranızda hazırlayabileceğiniz bir tarifle geldim. Sakın bir deneyin derim, her zaman elinizin altında 😍 Hamuru rulo yapıp buzdolabına kaldırıyorsunuz. Eti kızartıp buzluğa atıyorsunuz. Canınız istediğinde hemen sarılmış yufkayı buzdolabından çıkarın, bir havluyla buzu silin ve bolca kızgın yağı kızdırın.Kıymamız hazır. Hemen buzdolabından çıkarıp enfes çam kozalaklı mantımızı iki dakikada pişiriyoruz. Onlar da hazır 😋👌🏻

Tarif için her bir yufkayı önce 2, sonra 4, sonra 8’e bölüp pipet yardımı ile sarıyoruz.

Sarılmış yufkayı 2 parçaya bölün veya bütün olarak kullanın (yufkanın uçları açılmasın diye su ile ıslatıyoruz) ve bol kızgın yağda kızartın.

Diğer yandan soğanları doğrayıp dana eti ile birlikte kavuruyoruz. (Unutmuşum kapya biberi, yeşilbiber, 1-2 domates de eklenirse daha iyi olur) tuz ilave ediyoruz.

Sosu için bir tavada zeytinyağını ısıtıp rendelenmiş sarımsak ve salçayı koyup kavuruyoruz. Biraz su ile açıp biraz pişiriyoruz.

Karışık yoğurdu biraz su ile eritin ve tuz ekleyin. Servis tabağına kızarmış yufka, yoğurt ve kıymayı koyuyoruz.

Üzerine domates sosu döküyoruz. Bol maydanoz koyup donmadan yiyoruz 👌🏻👌🏻

Bu şekilde sararak dondurucuya koyabilirsiniz, dilediğiniz kadar hızlı bir şekilde çıkarıp istediğiniz zaman diğer tarifleri de deneyebilirsiniz😊 İlerde daha çok tarifim olacak.

Afiyet olsun. 🌺🌺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın