Külahlı Kek Tarifi – Tatlılarım

Öncelikle şunu söylemeliyim ki alacağınız külahların mutlaka bir tabanı olmalıdır. Aksi halde hamur dolduğunda tepsiye uzanamaz.

Külahlı Kek Tarifi için önce yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle beş dakika çırpalım. Şeker eriyip karışım koyu krema kıvamına gelince işlem tamamlanmış olur.

Şimdi önce sütü sonra sıvı yağı ekleyip sıvı malzemeler iyice karışana kadar çırpalım. O halde kakao, kabartma tozu, vanilin ve 2 çay bardağı unu bir elek içerisine alıp geniş bir kaba süzelim.

Unlu karışımı karıştırıp kek hamuruna 3-4 kez ekleyip çırpın. Kek hamuru çok cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak çok kalın olmamasına dikkat edin.

Hazırladığımız kek hamurunu kepçe yardımıyla külahlara dolduralım. Ağzın 1.5 inç altına kadar olan konileri doldurmak yeterli olacaktır. Tüm kek hamuru bitene kadar külahları dolduralım.

Doldurulan külahları fırın tepsisine sabitlemeye ve birbirine değmemeye çalışalım yoksa tüm külahlar yavaş düşebilir.

Hazırlanan külahları önceden ısıtılmış 180° fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Gün ortasında olan insanlarımız çok sıkıntı yaşayacak. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kürdan kalırsa, kürdan temiz çıkana kadar keki pişirmeye devam edin.

Bugün kapıyı açıp nefis bir şekilde pasta yapıyormuş gibi yapmaya karar verdik. Oda sıcaklığına gelen pastayı önceden hazırlanmış çikolata sosuna ve ardından renkli şekerlemelere koyarak servis edebilir ya da istediğiniz farklı şekillerde süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın