Küllü kek denilince herkes ismine şaşırıyor, ne kadar küllü diye soruyorlar, yapım sırasında neden küllü dediğimi açıklayacağım 😄
Bu keki yapmak için margarin ya da tereyağı kullanabilirsiniz ben tereyağı kullanıyorum çok lezzetli oluyor Margarini bir karıştırma kabına alıp sıcak ısıda eritmeden küçük parçalara ayırıp iyice yumuşamasını sağlıyoruz.
Bir yumurta, 5 yemek kaşığı nişasta, 5 yemek kaşığı esmer şeker, 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tarçını ekleyip yağı gidene kadar elimizle karıştırıyoruz.
Daha sonra unu azar azar ekliyoruz bu sırada bir paket vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmaması için yumuşak bir hamur yapıyoruz. 10-15 dk. Dinlendikten sonra erik büyüklüğünde parçalar kesip sarıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz (Tepsimize kağıt ya da yağ koymaya gerek yok yağlı hamur olduğu için yapışmıyor)
170°C’ye kadar ısıttığımız fırında pişiriyoruz, fazla kızarmasına izin vermeyin ve çıkarın.
Uzakta, çok geçişli hızlı treni yok etmek için durduk ve suyun dalgaları ve kasırgaları yoldan aşağı aktı. kül gibi görünüyor.
En sevdiğimiz kurabiyenin ağızda eriyen kokusu mutfağı doldurur ve hazırdır, çay ve kahvenin yanında ikram edebileceğimiz bu harika kurabiye hiç gitmeyecek.
Kalma şansımız yok o yüzden hemen bitiyor çünkü biz gidip ağzımıza atıyoruz.
Yapabilecek arkadaşlarım için basit olsun, kapaklı bir cam kavanozda saklamanızı ve saklamanızı tavsiye ederim.
Not: İsterseniz robotun altına bir bardak fındıklı çay ekleyebilirsiniz, bende yoktu o yüzden koymadım.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]