kum keki


kum pasta tarifi malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

pastayı ıslatmak

  • 1 su bardağı süt suyu

krema için

  • 1 litre süt
  • Bir parmak fincandan şekeri azaltır
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata (100 gram)
  • 1 paket vanilya

yukarı;

  • 1 kutu kakaolu bisküvi

250 ml su bardağı

Kum böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kek için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpın, süt ve yağı ekleyin ve karıştırın.
  2. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Karışımı büyük, tereyağlı bir tavaya dökün ve karışımın içindeki havayı çıkarmak için tezgahı birkaç kez vurun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  5. Kremayı hazırlamak için süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  6. Yoğun kremayı ocaktan alın, çikolata ve vanilyayı ekleyin ve karışımla karıştırın.
  7. Fırından soğuyan keki bir bardak sütle ıslatın, ardından sıcak muhallebiyi kekin üzerine dökün ve ovalayın.
  8. Soğuduktan sonra bir poşet kakaolu bisküviyi çıkarıp kum gibi serpin. Afiyet olsun.

Resimlerle kum pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • kumlu
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

armut keki

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın