Kumru Böreği – Tatlılarım

Kumru keki yapmak için maya, bol şeker ve suyu derin bir kaba alıp ağzını kapatıp 10 dakika pişirin, maya eriyene kadar bekleyelim.

Daha sonra üzerine her şeyi koyup yoğurmaya başlıyoruz, kıvamını arttırmak için azar azar unumuzu ekleyelim.

Unu kulak memesi kıvamına gelene kadar ekleyelim, kıvama gelince hamurumuzu bir saat kadar mayalandıralım.

Bu arada cheddar peynirini ve salamı dilim dilim keselim çünkü bizim malzememiz 😄😄😄.

Pekmezi ve 1/2 çay bardağı suyu eritip hamurun üzerine mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp iğne yardımıyla yuvarlayalım.

Dilim salam ve dilim kaşar peyniri koyup yarım ay şeklinde kapatalım.

Suya ve pekmeze batırıp çekirdeklerini kavuralım ve yağlanmış veya yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika. hadi pişirelim

Kumru sütü hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın