Kurabiye aromalı kek

Islak Kek Aromalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 125 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Bir içki için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 bardak su
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • yarım limon

Islak Lezzet Kurabiye Kek Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı suyu karıştırarak kaynatın. Kaynattıktan sonra tereyağı ve limonu sıkıp soğumaya bırakın.
  2. Daha sonra bir kaba yumurtaları, yağı ve pudra şekerini koyup güzelce çırpın.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Margarini eritelim.
  4. Hamurdan küçük parçalar alıp sarıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Toplam 18 tane var. Biraz küçük yaparsanız 25 çıkıyor ama bir porsiyon için 18 yeterli olacaktır.
  5. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri fırına verin. 15-20 dakika pişirin.
  6. Üstleri çatlamaya başlayıp 2-3 dakika daha piştikten sonra fırından çıkardığınız kurabiyeler başlangıç ​​sıcaklıklarını geçtikten sonra izli tepsiye yerleştirin.
  7. Yarım saat kadar içeceği çıkardıktan sonra buzdolabına koyun ve dinlenmeye bırakın.
  8. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimli ıslak kek aromalı bisküvi tarifi

  • börek tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • aromalı
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Cezayir lezzetiyle sarayı kaplayan bu lezzet kaçmaz

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın