kurabiye hamuru kalıbı


Kalıplı kurabiye hamuru tarifi malzemeleri

Ana Malzeme:

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 (m) yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı un
  • Yarım kabartma tozu

favori konular:

  • kurutulmuş zencefil
  • Toz tarçın
  • Zerdeçal tozu
  • damla çikolata
  • öğütülmüş ceviz
  • Fıstık veya fıstık vb.

Kalıplı kurabiye hamuru tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Bisküvi yaparken önce oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ve şekeri kaşıkla ezin.
  2. Sonra yumurta yiyin. Şimdi toz olarak kullanmak istediğiniz vanilya ve baharatları seçin.
  3. Son olarak kabartma tozu ve 5 tane unu küçük bir kaşıkla karıştırın ve diğer iki kaşığı tek tek hamura ekleyin. Hamuru çok sert yapmayın.
  4. Buradan çikolata veya fındık damlaları ile karıştırıp, streçleyip buzdolabında en az bir saat dinlendirebilirsiniz. Bu sırada tereyağı ve hamur bir araya gelsin.
  5. Bu arada sade hamuru da bu şekilde kullanabilirsiniz. ‼️ Hamuru çok sert kullanmayın yoksa açılırken kırılır ve şekilleriniz düzgün olmaz.
  6. Hamuru yağlı kağıdın üzerine alıp tırnağınızla yuvarlayın. Çok zayıf olmayın. Dilediğiniz şekilde şekillendirin ve tepsiye dizin.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 tane pişirin. Kenarları çok açık kahverengi olunca pişmiş demektir.
  8. Soğuyunca servis tabağına alın ve afiyetle yiyin 🌹🌹🌹.

Fotoğraflı bisküvi hamuru tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamuru
  • plastik tarifler
  • kalıplama
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

elmalı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın