Kurabiye Kek – Benim Tatlı İkramlarım

Numaralı Kurabiye tarifine başlarken margarin ve vanilya hariç tüm krema malzemelerini tencereye alıp karıştırıp orta ateşte pişirelim, koyulaşınca altını kapatalım. Margarin ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Dondurucu poşeti kesip kremanın üzerine dökelim ki kabuk tutmasın. Tamamen soğumaya bırakın, sonra buzdolabına koyalım ve yarın keklerimizi süslemek için kullanalım.

Öncelikle bir karıştırma kabına margarin, yumurta ve pudra şekerini koyup yoğuralım. O halde unu azar azar ekleyelim. Vanilyayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. 15 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Yağlı olmayan tepsi büyüklüğündeki kağıdımızı tezgaha koyalım, hamurun yarısını alalım. Yağlı kağıda dökelim. Dondurucu poşetin kenarını kesip hamurun üzerine koyalım, merdane ile 1 cm kalınlığında açalım. Hazırladığımız kağıtlarla güzel çözümümüzü çarmıha gerelim. Ve hadi pahalı rulet ile keselim.

Eklenen hamuru elinizle yavaş yavaş alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz şekli verelim. Hamurun geri kalanıyla aynı şeyi yapın. Kalan hamura kırmızı gıda boyası ekleyerek minik kalpler yaptım.

180 dc önceden ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin. Kurabiyelerim ısınıp soğuduktan sonra bir poşete koyup ertesi gün üzerini süslüyorum.

Buzdolabından kremayı alıp karıştırdım. Sıkma torbasına koydum. Kurabiyeleri biraz sütle nemlendirilmiş paspasın üzerine koydum.

Kremayı istediğim kadar sıktım, ikinci odaya gittim. Kalan kurabiyeleri de kremanın üzerine düzgünce yerleştirdim. Yine krema ile yazdım. Daha sonra ev dekorasyonu ile istediğim gibi dekore ettim.

Denemek isteyenler için kolay.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın