Kurabiye pastane tadında kuru üzümlü kurabiyeler


fıstıklı bisküvi tarifi malzemeleri

  • 2 yumurta (bir sarısında)
  • Yarım paket tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı çekilmiş fındık veya ceviz
  • 4 su bardağı kadar elenmiş un (ayarlı ilave)

Fıstık aromalı pasta bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Bir yumurtanın sarısını yüzeyden ayırın
  2. Ceviz ve üzüm hariç tüm malzemeleri yoğurarak pürüzsüz bir kurabiye hamuru elde edelim.
  3. Ardından üzümleri ve iri dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın.
  4. Malzemeyi ikiye bölelim ve iki uzun dönüş yapalım.
  5. Üzerine bastırarak şekil verelim ve ardından bıçakla eğik şekilde keselim.
  6. Üzerini yumurta sarısı ile yağlayıp 180 derecelik fırında 25 dakika pembeleşene kadar pişirin.
  7. Soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı fıstıklı bisküvi kurabiye pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • bisküvi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • hamur işleri
  • uçurumlar
  • aromalı
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Üzümlü
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pastane şeklinde çatal bisküvi (dilimlenmiş)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın