Kıyir Kuru Çörek Tarifi Malzemeler
- 150 gr tereyağı veya margarin
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta akı
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Kuru kier kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle sıvı yağı veya tereyağını ocakta eritip eritiyoruz sonra erimiş yağı uygun bir kaba alıp üzerine sıvı yağı ve kalan malzemeleri ekleyip yumuşak yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Avuç.
- Hamurumuzu dört eşit parçaya ayırıyoruz, her parçayı yuvarlak şekilde açıyoruz, bıçakla üzerine çukurlar açıyoruz, önceden ayırdığımız sarısını yayıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya tereyağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derecede 30 dakika güzelce pişirinDeneyen herkese bol şans .
Fotoğraflı Kıyir Kuru Çörek tarifi
Kıyır Kuru Çörek’in senaryosu ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]