Aşağıda verdiğim tarif 1 kg’lık şişe için geçerlidir.Şişenin boyutuna göre miktarı değiştirebilirsiniz.
Taze Fasulye Turşusu’nu Sıcak Su ile pişirmek için önce fasulyeleri temizleyin, ardından yıkayın ve büyük bir tencereye koyun.
Bir bardak su dökelim ve sıcaklığı kontrol ederek on beş ila yirmi dakika pişirelim. Lütfen pişirirken dikkatli olun, fazla haşlanırsa çökecektir.
Fasulyeleri süzüp soğutalım.
Bu arada sarımsağı soyup kavanozun dibine dört beş tane koyup fasulyeleri bağlayalım.
1 su bardağı Türk kahvesini sirke, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 küp şeker, 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 3-4 adet sarımsağı serpelim.
Son olarak içine sıcak su dökelim, kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim.
Çok önemli Resimde gördüğünüz gibi kapaklı plastik bir kavanoz kullanıyorsanız, her işlemden sonra gıda filmi ile sarmanız, kapağını kapatmanız ve dik (ters değil) tutmanız gerekir.
Masa örtüsünü tezgahın üzerine açalım, kavanozu tekrar ters çevirelim, iyice saralım, bir gün bekleyip ertesi gün buzdolabına koyalım.
Yaptığımız turşular bozulmaması için buzdolabında saklanmalıdır.İki hafta sonra Taze Fasulye Turşusu yiyebilirsiniz.
Rahatlayın, keyfini çıkarın
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]