Kuru Fasulye Yemeği (10 Dakika)

Kuru Barbunya Tarifi,

Öncelikle barbunyaları yıkayıp tencereye koyalım.

1 litre Sıcak su ilave edip ocağa koyun.

Kaynayınca 4-5 dakika. Haşlayalım.

3-4 bardak soğuk su ilave edip 20 dakika pişirin, dinlendirelim.

Diğer yandan soğanı soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.

Bir düdüklü tencere alalım.

3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

Soğanları kavuralım.

Soğanlar temizlendiğinde salçayı ilave edip biraz kavurun.

Barbunyayı süzelim, 5 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.

Kartal çarptığında 10 dakika içeride pişerler.

Daha sonra basınçlı hava bittiğinde kapağı kapatmadan tuzu atın ve 5-10 dakika bekleyin. Tutalım.

20-25 dakika bekletin ve servis yapın.

Kuru Barbunya Unu hazır.

Afiyet olsun

10 Dakikada Fırınlanmış Barbunya:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın