Kuru incirli cevizli kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt suyu
- 7-8 kuru incir
- 1 su bardağı ceviz
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilya şekeri
- 2 su bardağı un (azsa 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
Kuru incirli cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kuru inciri çok seven ve bir şekilde aileyi beslemek istediğimiz bir yemek olduğunu düşünen biri olarak bu tarifle karşınızdayım.
- Ön hazırlık olarak incirleri sıcak suya atalım ve cevizleri rondodan geçirelim.
- Yumurta ve şekeri oda sıcaklığında 5 dakika mikserle çırpın.
- Yumurta-şeker karışımına süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Sıcak suda beklettiğimiz incirleri küçük küpler halinde keselim ve kek karışımına ekleyelim.
- Rondodan aldığımız cevizleri incirlerin üzerine ekleyip karıştıralım. (Bir hile olarak incirlerin üzerine bir kaşık un serpip incirler unlandıktan sonra harca koyabilirsiniz, dibe çökmezler.)
- Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini karıştırıp harcımıza ekleyip bir kaşık yardımıyla harcı kapatmadan karıştıralım.
- Tereyağı ile yağladığımız ve şeker serptiğimiz kek kalıbına harcı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika azar azar pişirelim.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan ile test edelim, pişince fırından alalım, ilk ısı geçtiğinde keki kalıptan çıkaralım.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ♡.
Kuru incir ve cevizli kek tarifi
Kuru incirli cevizli kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]