Kuru Sebzeler ve Acı Kışlık Gıda (Burdur İlçesi)

Yaz gelince yapraklarımızı kesip kuruturuz ve kışa hazırlanırız. Henüz denemediyseniz, bu yaz denemelisiniz.

Kışlık Kuru Sebze Tarifi için öncelikle kuru sebzelerimizi yıkayarak başlıyoruz.

Kaynayan suyu tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve kaynatın.

Haşlanan sebzeleri süzgeçten geçirip suyunu süzüyoruz, sebzelerin siyah suyu çıktığı için suyunu kullanmıyoruz.

Başka bir tencerede yemeklik soğanları serpip zeytinyağında kavuruyoruz.

Üzerine salçayı ekleyin, salçayı kavurun, salçayı ekleyin ve kısık ateşte kaynatın.

Pişmiş sebzeleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak bir dakika kızartın.

Üzerini örtecek kadar kaynar su koyun ve kaynamasını bekleyin.

Kaynayınca bulgur, ezilmiş sarımsak, tuz ve ekşi krema ekleyin, ekşi krema miktarını damak zevkinize göre azaltabilir veya artırabilirsiniz.

Bulgur çok su çekiyorsa bulgur pilavı gibi görünmeyecek şekilde su ekleyin çünkü bu yemekte biraz su var, suyu doğru kullanmıyorum.

Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Sebzeli ve ekşi kremalı en güzel kış yemeklerimiz hazır, umarım beğenirsiniz.

Bal ve şekerin tadını çıkarın 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın