Kuru Yeşil Mercimek Tarifi İçin,
Önce biberleri ve patlıcanları 10 dakika kurutun, ayrıca bir tencerede sıcak suyu kaynatıp yumuşatıyoruz.
İstediğimiz yumuşaklığa ulaştığında süzgeçten geçiriyoruz.
Başka bir tencerede yeşil mercimeklerimizi haşlayıp süzüyoruz.
Ardından ince kıyılmış dana eti, ince doğranmış soğan ve sarımsak, pişmiş yeşil mercimek, bulgur, yıkanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, salça ve tüm baharatları koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.
Pişen kuru fasulyelerimizin içini hazırladığımız çamurla doldurup tenceremize yerleştiriyoruz.
Başka bir kapta 1,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve baharatları karıştırıyoruz.
Ve kaplarımıza boşaltıyoruz.
Son olarak küçük bir tavada erittiğimiz tereyağını ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Kuru Yeşil Mercimek Dolması hazır.
Afiyet olsun bal şeker ❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]