Kuşbaşı Etli Nohut Tarifi için öncelikle nohutlarımızı bir tencereye alıp üzerine 3-4 parmak kadar su ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanmış bezelyeleri çıkarın.
Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. Et suyunu saldığında soğan ve küp şeklinde doğradığımız yeşil biberleri ekliyoruz. Daha sonra soyup küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyip biraz kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların üzerine salça ve biberi ekleyip iyice karıştırın. Ardından suyunu süzdüğümüz tavukları ve tuzu ekleyip 2-3 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra üzerine iki parmak geçecek şekilde su döküp pişmeye bırakıyoruz, 30 dakika pişirip bezelyeler yumuşayınca fırından alıyoruz.
Bu Nohut ve Kuşbaşı Et yemeğini sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]