Kuskus pirinci ile basmati pirinci

Basmati pirinç kuskus tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • Kuskus ile küçük bir fincan çay
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Basmati pirinci ve kuskus pirinci tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yağı tavaya koyun ve kuskusu kısık ateşte 3 dakika kızartın.
  2. Su ekleyin, tuz serpin ve karıştırın.
  3. 5 dakika tuzlu suda bekletelim, basmati pirinci yıkayıp süzün ve kaynayan suya ilave edin.
  4. Kaynayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  5. Ocağın altını kapatalım, bir kağıt havlunun üzerine koyalım, içip afiyetle yedirelim.

Basmati pirinci, kuskus pirinci, fotoğraflı tarif

Basmati Pirinç Kuskus pilavı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın