Lahana sarma tarifi malzemeleri
- 1 lahana
- 1 soğan
- 5 biber
- 2 domates
- maydanoz
- 150 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- tuz
- 1 tatlı kaşığı karakadağ pirinci
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı sumak
Lahana sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Lahanayı dörde bölün ve suda haşlayın.
- Ardından biberleri, soğanları ve domatesleri doğrayın.
- Maydanoz eklemeyi unutmayın.
- Ardından baharatları ekleyip karıştırın.
- Pirinci ekleyip yağ ve tuzu da ekledikten sonra yuvarlamaya başlayalım.
- Sarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine döktüğümüz ekşili sumakları sıcak su ile dökelim.
- Kaynattıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz..
Lahana sarma tarifi
Lahana lahanası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]