Mor lahana tarifi malzemeleri
- 1 adet mor lahana
- 3 diş sarımsak (şişe başına)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tozu
- Yarım çay kaşığı sirke
Mor lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 1 adet mor lahanayı yıkayalım.
- Lahanayı doğrayalım, tuzlayalım ve elimizle ovalayalım.
- Temizlediğimiz yarım kiloluk konserve şişelere dolduralım.
- Her birine sarımsak, yarım çay bardağı sirke, bir çay kaşığı şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve bir dilim limonu ekleyip saf su ile dolduruyoruz, her şişeye bir dilim limon koyarak tart kıvamına getiriyorum.
- Yeni haşladığımız kapaklarımızı kapatıyoruz.
- Serin bir ortamda saklıyoruz.
- Bir hafta sonra istediğimiz zaman çıkarıp salatalarda yemeklerimizle birlikte yiyoruz.
Mor lahana turşusu tarifi
“Menekşe Lahana Turşusu” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]