Lahana turşusu mor


Mor lahana tarifi malzemeleri

  • 1 büyük mor lahana
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 1 küçük limon
  • 10 limon tuzu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su

Mor lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mor lahanayı yıkadıktan sonra ikiye bölüp lavaboda soyucu ile iyice karıştırıyoruz, limon suyu ve limon tuzu ile birlikte yoğuruyormuş gibi elimizle karıştırıyoruz.
  2. Hemen rengi dönecek, içine sirke koyacak, biraz karıştıracak, kavanozlara koyacak, kaşıkla azar azar sıkacak ve tekrar dolduracaktır.
  3. Kalan suya çeşme suyu ekleyin, üzerine koyun, silin ve kapağını sıkıca kapatın.
  4. Biraz baş aşağı bekletip her zamanki gibi buzdolabında saklayabilir, birkaç gün sonra yemeklerinizle birlikte alabilirsiniz.

Mor lahana turşusu tarifi

  • tatlı tarifi
  • lahana
  • daha fazla
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kolay Patlamış Mısır (en fazla 10 dakika!)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın